Brouwerij

Helderse Jongens > Brouwerij

Fort Westoever, een fort uit de Napoleontische tijd, is een schitterende locatie. We hebben hier een volwaardige brouwerij en een brouwcafé met zicht op het brouwproces. Verder is er een hectare land, waar onder andere eerlijke landbouw gepleegd wordt en we in de toekomst ook kleinvee willen gaan houden, die we voeren met ons restproduct (bierbostel) van de brouwerij. In het brouwcafé kun je genieten, onder het genot van een Helderse Jongen, en van een heerlijke daghap van eigen land. Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij ons ervaring opdoen in de horeca, de brouwerij en op het land met oog op een mooie toekomst.

We brouwen gemiddeld 1000-2000 liter per week, voor onszelf maar ook voor anderen. Ondertussen al meer dan 18 soorten die we afvullen op fles of fust. Momenteel staan er 3 barrels te ‘agen’ met onze beroemde Watertoren van 12,3 %.
Verder zitten we niet stil; na brouwen in het fort mogen we ook distileren. Een heel proces, maar met nieuwe installaties en kennis maken we enorme stappen. Blijf ons volgen!
http://www.webshopheldersejongens.nl

Mitchell Gerrits: de brouwmeester en inkoper

“Het creëren van een bijzondere, lekkere smaak. Dat vind ik het mooiste wat er is!”

Mitchell begon als keukenhulp, waarna hij naar de koksschool ging. Werkte bij topbedrijven als leerling in Amsterdam en in het hoge noorden. Na zelfstandig werkend kok ging hij door als leerling manager ondernemer. Schreef voor zijn eindopdracht een ondernemersplan dat geheel past bij deze tijd. Crowdfunding is hierin een groot onderdeel. Mitchell heeft een passie voor nieuwe smaken: van experimenteren met chocola, moleculair koken tot speciaalbieren. Als brouwmeester bewaakt Mitchell de brouwprocessen en de recepturen. “Bier is voor ons genieten. We zijn graag met bier bezig, op alle mogelijke manieren.”

Dave Kleine: brouwer en marketeer

“Ik maak graag mensen blij. Bier maakt mensen blij. Dan wordt je toch vanzelf brouwer?”

Dave begon ooit als afwasmedewerker bij zijn vader in de keuken, en kreeg de horeca met de paplepel ingegoten. Heeft na de Hotelschool in Amsterdam in diverse bedrijven in het binnen en buitenland gewerkt. Zorgt naast de begeleiding van het brouwen ook voor de verbindingen tussen relaties en groei van de brouwerij.

Jos Visser: brouwer en technicus

Jos komt uit de horeca en bakkerswereld en is een specialist met gisten en bijbehorende processen.

Jos is na de bakkersopleiding naar de vakschool Wageningen gegaan, en zijn opleiding afgerond op levensmiddelentechnologie. Hij implementeerde HACCP-systemen bij bakkers, en heeft hierna 13 jaar een horecabedrijf gehad. Hij vindt het nu wel tijd voor een compleet nieuwe uitdaging!