Brouwerij

Helderse Jongens > Brouwerij

Fort Westoever, een fort uit de Napoleontische tijd, is een schitterende locatie. We hebben hier een volwaardige brouwerij en een brouwcafé met zicht op het brouwproces. Verder is er een hectare land, waar onder andere eerlijke landbouw gepleegd wordt en we in de toekomst ook kleinvee willen gaan houden, die we voeren met ons restproduct (bierbostel) van de brouwerij. In het brouwcafé kun je genieten, onder het genot van een Helderse Jongen, en van een heerlijke daghap van eigen land. Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij ons ervaring opdoen in de horeca, de brouwerij en op het land met oog op een mooie toekomst.

We brouwen gemiddeld 1000-2000 liter per week, voor onszelf maar ook voor anderen. Ondertussen al meer dan 18 soorten die we afvullen op fles of fust. Momenteel staan er 3 barrels te ‘agen’ met onze beroemde Watertoren van 12,3 %.
Verder zitten we niet stil; na brouwen in het fort mogen we ook distileren. Een heel proces, maar met nieuwe installaties en kennis maken we enorme stappen. Blijf ons volgen!