10 tips voor een uniek (team) uitje of (bruiloft) feest!

Helderse Jongens > Blog > 10 tips voor een uniek (team) uitje of (bruiloft) feest!

1. Het begint bij de uitnodiging; hoe persoonlijker des te meer mensen komen

Je kent het wel; even een appje voor een verjaardagsfeestje. Vaak appen de genodigden niet eens meer af.
Als je bijvoorbeeld je gasten voor het feest persoonlijk uitnodigt, of bijvoorbeeld een ‘ouderwetse’ kaart stuurt, zullen ze eerder in de stemming zijn voor het feest en kunnen ze er na toe leven. Een voordeel van gedrukte tekst is dat je er nog een paar keer aan herinnert wordt. Een berichtje verdwijnt vaak tussen de rest.

2. Bereid het feest goed voor: denk na over de datum/dag en tijd

Valt het in een vakantieperiode of zijn er andere (grote) evenementen of feestdagen. Thuis geeft een feest de nodige uitdagingen: inkoop/draaien van het feest en de uiteindelijke rommel. Vier het op locatie! Ga op zoek naar een locatie die bij je past. Een verlengstuk van jezelf zeg maar.
 Het is niet alleen dat de gasten zich direct op hun gemak voelen, maar jijzelf ook.

3. Thema & Dresscode

Als je een geschikte plek hebt gevonden, pas je aankleding aan aan de stijl die je leuk vind. Een themafeest een voute party doen het tegenwoordig erg goed. Zeker omdat er vaak een dresscode is.
 De gast wil misschien liever misschien niet verkleed maar als ze uiteindelijk allemaal in dezelfde stijl op het feest verschijnen is er meteen gelijkgestemdheid.

4. Eten & Drinken

Vaak in budgetten zie je dat dit als sluitpost dient. Eerst entertainment of ‘iets te doen’ en dan; oja er moet ook nog gegeten worden. Echter, hoe vaak hoor je bij navraag van hoe een feest of vakantie niet; ‘de locatie was fantastisch maar het eten of de hoeveelheid viel tegen. Dat wil je niet! 
Zorg dus voor je gasten! Lekker, royaal eten en volop keuze in drankjes maken je feest echt af.

5. Welk deel van de dag?

Denk na over je groep. Moeten ze van ver komen of kunnen ze rollend naar huis? Neem als stelregel dat 5 uur achter elkaar feesten vaak gemiddeld voldoende is. In de middag wordt er over het algemeen minder gedronken dan een avondfeest. Pas ook je eetmoment aan aan je tijden; ga je voor een uitgebreide lunch, brunch, borrelhapjes, diner of late-night snack?

6. Entertainment!

Als het maar beweegt…. Kies de vorm vermaak die niet alleen jij leuk vind, maar zeker ook je gemiddelde gast. Als je een jazz liefhebber bent maar de andere 99 personen niet, sla je wellicht de plank mis. Denk dan na over een gulden middenweg. Entertainment is sterk afhankelijk van het soort feest: Bedrijfs- of teamuitje? Boek een spelshow, (bier)proeverij, voute avond, rondleiding, varen of escaperoom. Bruiloft? Denk dan aan een DJ of band. Familiefeest verjaardag of reünie? Vaak wil de groep dan lekker bijpraten, kies in dit geval voor een lekker achtergrond muziekje met bijvoorbeeld een persoonlijke playlist.

7. Verzorging

Laat je de gasten alles zelf van een (bar)tafel pakken, ren je de hele middag/avond rond of laat je je bedienen. Vier je je feest thuis, vraag dan via via iemand die niet is genodigd, maar voor een lekkere fles wij graag komt assisteren zodat jezelf ook van het feest kunt genieten. Vier je een feest op locatie? Vraag gerust hoe de verzorging eruit ziet; bediening aan tafel of barservice. Worden de drankjes geturfd of kies je voor all-inclusive?

8. Opbouw van het feest

Open de avond bij voorkeur zelf of laat de entertainment dat doen. Proost, memoreer, vertel een leuke anekdote en wens ieder een mooie middag/avond toe. Zijn er officiële momenten zoals jubilarissen, stukjes of andere verplichte ‘nummers’? Plan ze voorin je feest. Niemand zit te wachten op speeches van iemand die niet meer uit zijn of haar woorden komt. In het geval van livemuziek of een DJ; zij zijn professionals in het opbouwen van een avond tot een hoogtepunt. Dan kunnen ze maar beter niet elk half uur onderbroken worden met een speech of stukje. (het is ook zonde van je geld 😉

9. Leuke mensen!

Het klinkt misschien een beetje raar, maar als je twijfelt over je gasten, nodig ze dan niet uit. Het feestje wordt echt leuker met mensen die er zin aan hebben. Dus overboord met de verplichte uitnodigingen, die krijg je wel bij de uitvaart….

10. Geniet!

Je hebt alles uit de kast getrokken om de groep (Familie/vrienden/collega’s/team) het naar het zin te maken, maar vergeet zelf niet te genieten van het feest. Wat je uitstraalt krijg je ook terug, dus geniet met volle teugen, dan is het alle moeite meer dan waard geweest! Meer weten over feesten? Neem contact op met het ministerie van feest: 0223 697842 of feest@heldersejongens.nl

Bekijk ook de groepsuitjes of de feestavond met spelshow.